strona główna - Kaszanka z jajkiem i papryką

Kaszanka z jajkiem i papryką

wstecz

 

Składniki:

- kaszanka od Kabanosa - 2 sztuki

- 2 jajka

- 1 średnia cebula

- 2 ząbki czosnku

- olej rzepakowy

- 1 czerwona papryka

- sól

- pieprz

- pieczywo do podania - wedle uznania

 

Sposób przygotowania:

 

Posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na podgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i smaż aż zmięknie.

Dodaj kaszankę pokrojoną na kawałki i smaż jeszcze około 5 minut. Wbij jajka i dodaj przyprawy do smaku.

Przykryj i smaż jeszcze 3-4 minuty, tak żeby jajka się ścięły. Podaj z ulubionym pieczywem.

 

Smacznego!

wstecz